torstai 9. maaliskuuta 2017

Miksi ehdolle kunnallisvaaleihin?

Olen melko tuore järvenpääläinen. Perheemme muutti uuteen kotikaupunkiimme alkuvuodesta.

Päätin lähteä heti kättelyssä ehdolle kunnallisvaaleissa. En voi vielä kehua tuntevani Järvenpään kuntapolitiikkaa erityisen syvällisesti, verkostoni eivät ole hääppöiset (niitä ei siis ole), enkä missään tapauksessa kuulu minkäänlaiseen paikallispoliittiseen sisäpiiriin - en edes ulkopiiriin.

Lähdin kuitenkin leikkiin mukaan ja syyni on selvä. Minulla on kolme päiväkoti-ikäistä lasta: poika ja kaksi tytärtä. Perheiden arjen huolissa, haasteissa sekä kodin ja työn yhteensovittamisessa uskallan väittää olevani asiantuntija. Perheiden, nuorten ja lasten asioihin vaikutetaan kunnallispolitiikassa.

Haluan, että Järvenpää on lapsilleni turvallinen, yhteisöllinen ja viihtyisä kaupunki kasvaa ja kehittyä. Juuri niistä syistä muutimme tänne, ja samaa haluan kaikille muille samassa elämäntilanteessa oleville.

Turvallisuus ei tarkoita ainoastaan sitä, että kun lapseni muutaman vuoden päästä lähtevät yksin kuljailemaan pitkin Järvenpään katuja, he voivat tehdä sen ilman vaaroja. Se tarkoittaa myös kaikenlaisen arjen turvattomuuden vähentämistä: päiväkodit ja koulut tarjoavat hyvän alustan kasvuun, terveyspalvelut ovat saatavilla, sosiaalipalvelut auttavat, kun elämä koettelee. Perheiden tarpeet eivät rakettitiedettä, mutta tärkeämpiä kuin kuulennot ne ovat.

En halua olla yhden asian ehdokas, mutta on rehellistä tuoda selkeästi esiin omat motivaattorinsa ehdokkuuteen. Itselleni ne ovat selvät. Voit käydä tutustumassa vaalikonevastauksiini Ylen, Hesarin ja Keski-Uusimaa-lehden vaalikoneissa. Liitän niihin linkit jahka ne avautuvat.

Olen kerännyt blogiini tekstejäni liittyen sekä kunnallisvaaleihin että työhöni koulutuspoliittisena asiantuntijana. Tutustu ja ole yhteydessä: m.e.laakkonen@gmail.com tai twitter.com/mlaakkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti