sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Asiakysymykset eturiviin

Kaupunginvaltuutettuna toimiminen on kunnia-asia. Olen itse ollut etuoikeutetussa asemassa, kun olen viimeiset neljä vuotta saanut toimia valtuutettuna. Kausi on ollut raskas ja haastava - taloudellisen tilanteen dippaus, koronapandemia, kaupunkistrategian uudistaminen ja kaupungin lähes koko  ylimmän virkakunnan henkilövalinnat eivät ole olleet helppo nakki.  

Haasteet ovat nostaneet myös tunteita pintaan, eikä vain hyvässä mielessä. Kaupunkimme poliittinen keskustelukulttuuri ontuu, mistä saavat kärsiä paitsi poliitikot ja viranhaltijat myös ennen kaikkien kaupunkilaiset. Metsään mennään, kun pikkupolitikointi ohittaa strategisen kehittämisen ja sen myötä myös kaupunkilaisten edun ja hyvinvoinnin. 


Järvenpäässä riittää ihan oikeita poliittisia asiakysymyksiä. Olemme lapsiperheille houkutteleva asuinkohde jatkossakin, jos kaupungin kasvu on hallittua ja vastuullista. Palveluverkkoa on kehitettävä lasten ja nuorten ehdoilla. Perheiden turvallisuuden takaamme hyvien palvelujen sekä turvallisten päiväkotien ja koulujen avulla. Kaikki tämä pitäisi tehdä vielä kuntatalouden näkökulmasta pitkäjänteisesti kestävällä tavalla. Tarvitsemme siis huomattavasti kunnianhimoisempaa elinkeinopolitiikkaa ja uutta yrittäjyyttä.


Oma oppimiskäyräni kaupunginvaltuutettuna on kuluneen kauden aikana ollut jyrkkä. Muutama pulahdus altaan syvään päähän on kuitenkin tehnyt minusta sata kertaa paremman ehdokkaan ja valtuutetun. Ymmärrykseni kaupunkilaisille tärkeistä asiakysymyksistä, kaupungin rakenteista ja toimintatavoista sekä strategisista tavoitteista on noussut huimasti. Tätä osaamista haluan käyttää jatkossakin järvenpääläisten perheiden ja kaupunkilaisten hyväksi.


Työ on siis vielä kesken. Tähän työhön pyydän äänestäjiltä jatkomandaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti