maanantai 31. toukokuuta 2021

Millainen päättäjä pyrin olemaan?

Poliitikot tarjoavat - ja äänestäjät usein janoavat - yksinkertaisia ja ideologisesti hiveleviä ratkaisuja. 

Asiat muuttuvat paremmiksi, kunhan vain rajat laitetaan kiinni, markkinatalous lopetetaan tai lakkoilevat ammattiliitot laitetaan kuriin. Lienee sanomattakin selvää, että maailma ei ole enää näin yksinkertainen - tokkopa koskaan on ollutkaan.

Tiedän neljän vuoden kokemuksella, että kuntapolitiikka ei ole tästä poikkeus. Pikemminkin päinvastoin.

Kuntapolitiikassa autuus saavutetaan yleensä silloin, kun korruptoitunutta sisäpiiriä saadaan muiluttaa. Kuka on sisäpiiriä? No, en minä ainakaan, vastaa jokainen valtuutettu.

Kasvisruokaa ei mielellään saisi tarjota lapsille ollenkaan ja lumikasaan jumittunut autoni on naapuri polkupyöräilijän vika. Veroja ei saisi korottaa, mutta toisaalta ei myöskään laskea, molemmat kun ovat täyttä vastuuttomuutta. Lopulta kaikki on maahanmuuttajien ja homojen vika.

Voin myöntää, että olen vankkumaton anti-populisti. Populismin vastustaminen ei tarkoita sitä, ettenkö olisi kansan puolella tai osaisi puhua asioista ymmärrettävästi. Kieltäydyn vain tarjoamasta valheellisen yksinkertaisia ratkaisuja tai lupauksia monimutkaisiin ongelmiin. Asiat ovat harvoin mustavalkoisia.

Millainen kuntapäättäjät sitten haluan jatkossakin olla? Muutaman lupauksen voin heti tehdä: Paneudun asioihin ennen päätöksiä. Otan asioista selvää. Olen kiinnostunut. Kuuntelen muita - myös niitä, jotka tulevat oman poliittisen leirini ulkopuolelta.

Äänestämällä numeroa 216 Järvenpään kuntavaaleissa ei anna ääntään ääriajattelulle tai muulle älylliselle löysäilylle. 

Ääni menee maltilliselle ja avoimelle ehdokkaalle. Hyvä päättäjä on samaan aikaan sekä itsenäinen ajattelija että tiimipelaaja. Nämä ominaisuudet lupaan täyttää parhaani mukaan.  

Ole yhteydessä: mikko.laakkonen@jarvenpaa.fi tai Mikko Laakkonen | Facebook.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti