keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Vaaliteema 3: Perheiden arjen turvallisuus


Kolmen mahtavan lapseni turvallisuus on minulle kaikki kaikessa. Tänä tarkoittaa sekä turvaa vaaroista että hyvän elämän mahdollistavia julkisia turvaverkkoja sekä laadukasta koulutusta.

Koulukiusaamiseksi kutsuttu väkivalta on puhuttanut paljon Järvenpäässä viime vuosina. Yhdenkään järvenpääläisen lapsen tai nuoren ei pidä mennä kouluun tai oppilaitokseen peläten väkivaltaista kohtelua. 


Olemme lasten ja nuorten lautakunnassa tehneet urakalla töitä kitkeäksemme koko ilmiön Järvenpäästä - ja kohtuullisen hyvin tuloksin. Kaupungin lanseeraama K-0-ohjelma puuttuu paitsi itse väkivaltaan myös sen taustalla piileviin juurisyihin. Työtä on vielä edessä, mutta suunta on täysin oikea.


Arjen turvallisuus on käsitteenä fyysistä turvallisuutta - kouluissa ja kaduilla - vielä laajempi kokonaisuus. Sitä ovat myös esimerkiksi sujuvat palvelut. Perheet lähtevät eri tilanteista ja elävät erilaista elämään. Palvelut tuovat turvaa parhaiten silloin, kun mukautuvat ihmisten arkeen. Perheiden kaikenlainen moninaisuus on huomioitava.  


Kun vetää räntäsateessa raivoavaa 4-vuotiasta pulkassa kohti päiväkotia tai neuvolaa, osaa todella arvostaa lämmintä vastaanottoa. Laadukkaat ja sujuvat kunnalliset palvelut sekä ammattitaitoiset työntekijät helpottavat perheiden elämää aivan ratkaisevalla tavalla. Niistä tulee pitää kiinni!


Lopulta koulutus on se, mikä takaa lastemme tulevaisuuden. Turvallinen elämä rakennetaan koulutuksen ja osaamisen päälle. Ilman laadukasta varhaiskasvatusta, perusopetusta ja toisen asteen koulutusta peli on menetetty. On selvää, että näihin Järvenpään tulee ensisijaisesti panostaa. 


Jokainen Järvenpään asukas ansaitsee turvallisen arjen. Sen puolesta lupaan tehdä täysillä töitä.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti