maanantai 24. toukokuuta 2021

Vaaliteema 2: Järvenpään vastuullinen kasvu


Minulla on kolme upeaa lasta: 6-, 8- ja 10 -vuotiaat. Toisin sanoen itselläni on paljon pelissä Järvenpään kehittämisessä ihan henkilökohtaisella tasolla.

Kaupunkimme menestys ja perheeni hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Tiedän, etten ole ainoa järvenpääläinen tässä tilanteessa. 

Järvenpää on vetovoimainen ja kasvava kaupunki - ja hyvä niin! Suunnitelmallinen ja hallittu kasvu luo hyvinvointia. Vastuulliset päättäjät uskaltavat investoida kasvuun, mutta eivät päästä sitä ylikuumenemaan. Kaupungin kehityksen ja kasvun pitää olla vastuullista, kestävää ja suunnitelmallista ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti. 

Järvenpään kasvustrategia on hyvä. Kaupunki uudistuu pääradan ympärille ja mahdollistaa sujuvan asumisen lähellä työmatkalaisille elintärkeitä raide- ja tieyhteyksiä. Itsekin normaalitilanteessa matkustan päivittäin junalla Helsingin suuntaan. 

Ei ole aina ihan helppoa sykkiä aamulla räntäsateessa ensin päiväkotiin ja sitten asemalle. Junayhteyksiä tulee olla tarpeeksi erityisesti aamulla sekä iltapäivällä ja enkä panisi HSL-jäsenyytäkään yhtään pahakseni, jos kaupungilla vain on siihen tulevaisuudessa varaa. Se ei ole tällä hetkellä aivan kirkossa kuulutettu. 

Fiksusti sijoitetun asuntotuotannon pitää tukea monipuolisesti perheitä. Toisin sanoen asuntojen pitää olla tarpeeksi suuria, jotta perheet voivat niissä mukavasti asua. Järvenpään kaltaisessa tiiviissä kaupungissa tämä voi olla haasteellista, mutta valittu kasvustrategia mahdollistaa myös tämän. Perheiden kaikenlainen moninaisuus on huomioitava.  

Perheystävällisen asuntopolitiikan rinnalla pitää olla myös kohtuuhintaista vuokra-asuntotarjontaa. Tässä Järvenpään Mestariasunnot toimii esimerkillisesti. Laadukas kohtuuhintainen vuokra-asuminen on sosiaalista oikeudenmukaisuutta sekä järkevää ja inhimillistä asuntopolitiikkaa. 

Järvenpään tulevaisuus on erittäin valoisa. Kasvu on hyvä asia, jos osaamme valjastaa sen hyvinvoinnin luomiseen. Tämä vaatii päättäjiltä ymmärrystä strategiseen kehittämiseen sekä inhimillistä otetta, jolla ymmärretään perheiden arkea. 

Olen valmis tekemään kaikkeni Järvenpään vastuullisen kasvun puolesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti